Kahramanmaraş kaplıcaları, Güneydoğu Bölgemizin gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile ünlü bir kentidir. Bunun yanında kaplıca ve sağlık turizmi bakımından da zengin su kaynaklarına sahiptir. Özellikle yaz mevsiminde kaplıca ve içmeleri yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehirlerimizden biridir. Ancak bu eşişiz doğal zenginliği tesis ve yatırım bakımından günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde değildir.
Kahramanmaraş’ın şifalı kaynak sularını inceleyecek olursak genel olarak kent merkezi başta olmak üzere Göksün ve Ekinözü ilçelerinde toplanmış olduğunu görebiliriz. Özellikle yakın döneme kadar Elbistan ilçesine bağlı bir belde olan Ekinözü’ndeki Cela İçmeleri çok sayıda turistin akınına uğramaktadır. Halk arasında “Ekinözü İçmeleri” olarak da anılan bu şifalı sular Kahramanmaraş merkeze 165 km, Elbistan’a ise 25 km mesafededir. Tarihi oldukça eskiye dayanan Celaİçmelerinin Hitit ve Roma döneminde de halka hizmet verdiği anlaşılmaktadır. Yaklaşık 1,5 km mesafede bulunan iki kaynaktan çıkan bu içmeler Yukarı İçmeler ve Altınözü İçmeleri olarak bilinmektedir. Birbirlerine çok yakın özellikte suları olan içmeler, Bikarbonat, kalsiyum, karbondioksit ve demir bakımından zengindir. Sıcaklıkları 13-14 derece civarındadır. Mineralizasyonu 2 gramın üzerindedir. İçme olarak diyabet hastalığının tedavisinde önerilmektedir. Ayrıca mide salgılarını arttırıp sindirimi kolaylaştırıcı etkisi de vardır. Banyo tedavisi ise dolaşım sistemini rahatlatıcı özelliktedir.
Yılın her sezonunda açık olan içmeler yıl boyunca 34 bin ziyaretçiyi ağırlayacak durumdadır. Konaklama tesisleri bu misafirleri karşılayacak yeterliliktedir. Ayrıca her geçen gün modernize edilerek bölge turizmine katkıda bulunmaktadır.
Kahramanmaraş’ın bir diğer önemli şifalı su kaynağı ise Göksün ilçesine bağlı Döngel köyündeki Döngel Kaplıcasıdır. Kaplıcanın şifalı suyu başta romatizma olmak üzere ve cilt hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Yöre halkı tarafından çokça rağbet gören bir kaplıcadır. Yine aynı şekilde Büyük Kızılcık köyünde yer alan ve köyün adı ile anılan Büyük Kızılcık İçmesi de yörenin önemli şifalı su kaynaklarındandır.
Kahramanmaraş şehir merkezindeki Hartlap Kaplıca ve İçmesi ile Süleymanlı Kaplıcası daşehrin diğer önemli şifalı su kaynaklarıdır.Süleymanlı Kaplıcası,şehir merkezine 57 km mesafedeki Süleymanlı beldesindedir.Yöre halkı tarafından ‘Zeytin Kaplıcası’ olarak da bilinmektedir.Maden Tetkik Arama Enstitüsü tarafından yapılan sondajçalışmalarındaoldukça fazla sıcak su kaynağına rastlanıldığı Kahramanmaraş Elbistan bölgesini her yılyaklaşık 100.000 kişi ziyaret etmektedir.Suların sıcaklığı ortalama 41 ile 45 derece arasında değişmektedir. İçeriğinde yüksek miktarda kükürt bulunan sular, romatizma ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir. Kırıkçıkık sekellerinde de rahatlatıcı etkisi görülmektedir. Gelen misafirlerin konaklama sorunu yaşanmadığı bölgede, sosyal tesislerin de gerek miktar gerek kalitesi gelen turistleri memnun etmektedir.